Понеділок, 24 липня 2023 09:50

САУ «Богдана» пересіла на шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вітчизняна САУ «Богдана» отримала шасі Tatra T815-7 з колісною формулою 8х8.

Оновлена САУ з’явилася в репортажі телеканалу 1+1, який опублікувала 1-ша ОБрСпП у своєму Facebook.

Артилерійська установка на новому шасі перебуває на озброєнні 1-ї окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

Концепт САУ «Богдана» на шасі Tatra T815-7 з броньованою кабіною був представлений на виставці IDEX-2023 в Абу-Дабі. Цей концепт прийнято називати «Богданою 3.0», а версію на шасі МАЗ-6317 «Богданою 2.0».

Це шасі використовується на українській РСЗВ «Буревій» та протикорабельному комплексі «Нептун».

Крім того, шасі використовується для САУ CAESAR та ATMOS.

На озброєнні бригади стоїть «Богдана» на шасі МАЗ-6317 з броньованою кабіною від компанії «Українська бронетехніка».

Бійці бригади розповідали про досвід застосування «Богдани», як мінус виділялася непристосована до дальніх поїздок кабіна.

«Кабіна для дальніх поїздок не передбачена, своїми сидіннями та всім іншим. Проте з точки зору безпеки – там зроблено усе, аби при підриві машини на міні екіпаж вижив. Вона броньована, зі спеціальними [протимінними] сидіннями», – розповів боєць бригади.

Також «Богдана» на шасі МАЗ-6317 була помічена на озброєнні 57-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Оновлена «Богдана» все ще не має механізму заряджання, 155-мм снаряди, що важать в середньому по 40 кілограмів, завантажуються в казенну частину ствола вручну.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на нових версіях САУ був помічений пульт механізму заряджання, що може говорити про можливість його інтеграції у майбутньому.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: