Середа, 26 липня 2023 10:44

Литва допоможе Україні воювати до 2027 року

Міноборони Литви презентувало план підтримки України розрахований на 2024-2026 роки, який передбачає постачання та закупівлю озброєння, навчання та реабілітацію українських солдатів.

Довгостроковий план, що має бюджет близько 200 млн євро, представили на засіданні литовської Ради державної оборони, яке проводилося під головуванням президента Гітанаса Науседи. Основні зусилля планується спрямувати на закупівлю летальних і нелетальних засобів, вишколи та тренування особового складу, ремонт військової техніки, а також на фінансові внески у фонди підтримки.

Головними питаннями, розглянутим Радою держоборони Литви, стали зміни в Концепції збройної оборони держави — вже з перших етапів майбутніх криз планується колективна, а не самостійна оборона. Ці питання були затверджені на вільнюському саміті НАТО. Також Рада визначила, що Литві потрібен ще один військовий полігон, де б могла тренуватись бригада у повному складі. Обговорили й створення нового національного підрозділу.

Нагадаємо, що Німеччина також вже розрахувала підтримку України до 2027 року. ФРН витратить на військову допомогу Україні понад 17 мільярдів євро. «Єдине правильне рішення — підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», — заявив німецький міністр оборони Борис Пісторіус під час відкриття саміту НАТО 11 липня.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: