Четвер, 27 липня 2023 13:34

Україна — перший оператор ракетних установок Wolfram

Українська армія має на озброєнні кілька десятків мобільних пускових установок Wolfram під керовані ракети Brimstone, виготовлених на базі машини Supacat із шестивісним шасі.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на британське видання The Independent.

Defense Express зазначає, що досі не було жодних даних про те, що ракети Brimstone, які є в розпорядженні ЗСУ можуть застосовуватись зі спеціалізованої пускової установки. Вважалось, що для запуску таких ракет використовуються імпровізовані пускові установки на базі автомобілів «Газель», з «партизанським» рівнем перероблення.

газель

Натомість британське видання повідомляє, що Wolfram був розроблений британськими військовими в перші дні після російського вторгнення в Україну у відповідь на прохання Києва щодо термінової допомоги у протидії російській важкій бронетехніці.

Зараз це стандартна зброя для британських військових, а кілька десятків машин вже в Україні. Крім того, очікуються на розгляд можливі експортні замовлення, пише The Independent.

Цікаво, що відомості щодо розробки спеціалізованої установки під Brimstone в рамках проєкту Wolfram були у відкритому доступі ще у вересні 2022 року. Наприклад, як уточнював портал Army Technology, для платформи було використано машину Supacat HMT 600, а для запуску самих ракет Brimstone була використана штатна установка від MBDA на 8 комірок.

Wolfram

Апаратура наведення на самій машині була відсутня, бо цього не вимагають характеристики ракети Brimstone, оснащеної радіолокаційною голівкою самонаведення міліметрового діапазону.

Wolfram

При цьому Army Technology припускали, що у рамках проєкту Wolfram можлива модифікація з установкою ракет на шасі колісної бронемашини Boxer.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: