Субота, 22 липня 2023 09:42

Болгарія передасть Україні близько 100 бронетранспортерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, парламент Болгарії схвалив передачу України близько сотні бронетранспортерів з розрахунком на отримання бронетехніки від Сполучених Штатів.

Бронетранспортери будуть передаватися зі складів МВС Болгарії. Спільний висновок міноборони та МВС країни свідчить про те, що передача бронетехніки не зашкодить її обороноздатності.

«Ми повинні віддати бронетранспортери Україні, адже українці борються не лише за свою свободу, а й за нашу», – сказав депутат Івайло Мірчев.

Думки стосовно передачі техніки розділилися, деякі депутати засудили передачу, посилаючись на її застарілість та відсутність представників міноборони на засіданні.

«Ви колись прийняли рішення надати Україні військову, медичну та іншу допомогу, а де тепер ваш список? З цим рішенням ми можемо відправити Україні техніку з Військово-історичного музею в Слатині і в Ґео Мілева є зброя, давайте її теж запишемо!

Ви бачите як ви смішно співчуваєте громадянам України, відправляючи техніку яка вже не потрібна», – сказав депутат Георгій Свіленський.

Інші депутати наполягали на збереженні техніки допоки її не замінять новою.

На заміну Болгарія потенційно може отримати від Сполучених Штатів бронетранспортери M1117.

 «Наша мета полягає в тому, щоб після того, як ми надішлемо ці близько 100 бронетранспортерів, ми отримали американську допомогу для зміцнення нашої обороноздатності.

Сподіваємося, що пропозиція, яка була станом на грудень 2022 року, все ще актуальна. Переговори тривають», – заявляв Мірчев.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Болгарія уклала угоду на закупівлю броньованих машин M1117 ще у 2007 році.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: