П'ятниця, 21 липня 2023 10:11

Литовські волонтери придбають сотні FPV-дронів для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, литовська волонтерська організація «Mazi, bet stiprus» акумулює кошти на придбання сотень FPV-дронів для українських військових.

Акція підтримки України «Пісні дронів» стартувала 19 липня і триватиме до 24 серпня – Дня незалежності України.

До того часу «Mazi, bet stiprus» прагне зібрати 300 тисяч євро і на ці кошти закупити 500 розроблених українськими та литовськими інженерами FPV-дронів TORO, які вважають одними із найкращих дронів-камікадзе у своєму класі.

«Україна народжується щодня, коли вона не вмирає. Тому рій із 500 дронів, надісланий Литвою з нагоди Дня незалежності країни, буде найкращим подарунком, який ми зараз їй можемо зробити», – сказав ініціатор акції Раймундас Алекнавічюс.

За його словами, сьогодні дрони – один із найвпливовіших факторів на передовій і використовувати БПЛА під час бойових дій стають усе більше й частіше. .

«Війна в Україні увійде у світову військову історію як війна безпілотних літальних апаратів, що постійно розвиваються. Поряд з бойовими Bayraktar, комерційними DJI та різноманітними безпілотними літальними апаратами у війні проти України все більшого значення набувають безпілотники типу FPV», – сказав Алекнавічюс.

Під час російсько-української війни обидві сторони активно застосовують FPV-дрони як ударні безпілотники для ліквідації бронетехніки, розрахунків важкого озброєння та інших важливих цілей.

Одними із найперших в українських Силах оборони такі БПЛА почали використовувати бійці СБУ. Вони періодично публікують відео зі знищенням окупантів.

У липні українські бійці із 108 окремого гірсько-штурмового батальйону ліквідували за допомогою аналогічного дрону російського командира 123 мотострілецької бригади ЗС РФ, відомого під позивним «Ташкент» .

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, FPV-дрон під управлінням українських операторів уразив автомобіль, та, як стало відомо згодом, знищив  ворожого комбрига.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: