Середа, 08 травня 2024 09:53

В Польщі представили бронемашину на шасі Tatra

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, польська компанія HSW пропонує командно-штабні машини Heron на базі французько-чеської броньованої машини Titus 6х6.

Під час презентації, присвяченої модернізації ракетних військ та артилерії, директор технічного відділу та маркетингу HSW Вальдемар Яняк представив проєкти машин управління та командно-штабних машин.

Як платформи для спецмашин польська компанія запропонувала шасі польського Waran 4х4 та шасі 6х6 французько-чеської бронемашини Titus.

Обидві виготовляються у співпраці з чеською компанією Tatra, котра постачає для них шасі T815-7 у конфігурації 4х4 або 6х6.

Представники Генерального штабу ЗС Польщі ще торік пропонували використовувати бронемашини Titus як елемент «батальйону майбутнього», який розробляли в межах програми Future Task Force.

Наразі невідомо, чи планує компанія у разі замовлення повноцінне локалізоване виробництво або просто дооснащення готових машин Titus 6х6.

Очікується, що машини управління Heron застосовуватимуться, зокрема, у складі ракетних підрозділів, що озброєні системами Homar-K, які можуть стріляти високоточними ракетами GMLRS, їхніми корейськими аналогами та балістичними ракетами KTSSM.

Саме зараз польська армія розбудовує свій ракетний потенціал, що має налічувати понад 200 ракетних систем Homar-K. Відповідно, разом із ними у війську з’явиться запит і на значну кількість машин підтримки для формування повноцінних батарей та дивізіонів.

TITUS – Tactical Infantry Transport and Utility System була розроблена на шасі автомобіля Tatra T815 з колісною формулою 6х6 та вперше продемонстрована у 2013 році.

У базовому варіанті машина важить 17 тонн. У варіанті з додатковим бронюванням маса може зростати до 23 тонн. Зважаючи на максимальну вантажопідйомність до 4 тонн, максимальна загальна вага машини може сягати 27 тонн.

Корпус бронемашини має модульну конструкцію, що дає можливість створювати на базі TITUS різноманітні спеціалізовані машини. Машина завдовжки 7,55 метра, завширшки 2,55 метра і заввишки 2,73 метра.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Titus виготовляється у співпраці з французькою оборонною компанією Nexter Systems, котра розробила та постачає броньовані корпуси для цих машин.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: