Понеділок, 06 травня 2024 09:47

В Україні засвітився канадський броньовик Senator із поліпшеним захистом від дронів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, оглядачі припустили, що машину оснастили захисним екраном на вторинному ринку, оскільки він не входить у базовий варіант броньовика.

В Україні помітили багатоцільовий бронеавтомобіль канадського виробництва Roshel Senator, оснащений унікальною системою захисту від безпілотників.

Це сітчаста металева конструкція, яка покликана захистити бронемашину від зростаючої загрози з боку російських дронів-камікадзе.

Припускають, що металевий захисний екран був встановлений на вторинному ринку, оскільки він не входить у базовий варіант броньовика. Однак розробники все ж пропонують опціональний комплект для додаткового захисту від FPV-дронів.

Конструкція захисного екрану, попри гадану простоту, відповідає типу додаткової верхньої броні, використовуваної для боротьби з безпілотниками. Це рішення вперше застосували російські війська ще 2022 року.

Відтоді така конструкція стала стандартною для російських і українських танків та іншої бронетехніки, насамперед для захисту від БПЛА.

Roshel Senator — це багатоцільовий бронеавтомобіль MRAP, розроблений канадською компанією Roshel Defence Solutions.

Цю бойову машину було розроблено для забезпечення захисту та високої мобільності в умовах різних бойових операцій, а також для забезпечення безпечного транспортування персоналу, вантажів та обладнання.

На перший погляд Senator не вирізняється дуже високими технічними характеристиками, проте на нього покладено інші завдання. Насамперед броньовик призначений для швидкого переміщення десанту.

За маси до 8 тонн він може взяти на борт 12 солдатів і відносно швидко доставити їх до наміченого пункту, при цьому максимальна швидкість сягає 110 км/год.

Броньовик у сучасному виконанні цілком відповідає балістичним і вибуховим стандартам STANAG 4569 AEP 55, тобто здатний витримувати влучання бронебійного боєприпасу калібру 7,62×39 мм, випущеного з відстані 30 метрів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Senator зарекомендував себе як надійна машина в найскладніших умовах бойових дій, особливо на сході та півдні України.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: