П'ятниця, 22 вересня 2023 10:10

В Україні розробили роботизований міношукач

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українська компанія Frendt представила надлегку систему для дистанційного пошуку мін.

Перша презентація відбулась 20 вересня на Днях поля «Агро Вінниця». Заявляється, що машина обладнана шинами наднизького тиску, тому не підривається при наїзді на вибухонебезпечні предмети.

«Спочатку ми зробили концепцію трактора на дистанційному керуванні, але потім зрозуміли, що коли ми знаходимо небезпечний предмет трактор автоматично зупиняється і комусь потрібно йти провести розмінування для того, щоб машина могла рухатись далі.

Ця концепція не підходить, тому що в нас зажди люди читають інструкцію після того коли щось сталося. І можна реально отримати великі матеріальні втрати», – розповідає засновник компанії Віталій Шуберанський.

Засновник компанії Frendt наголосив, що через це був придуманий надлегкий засіб для дистанційного зондування землі, який оснащений шинами низького тиску і коли наїжджає на вибухонебезпечний предмет, детонація не відбувається і машина їде далі, передаючи інформацію про ділянку, на якій була виявлена небезпека.

На машину можна встановити будь-які детектори, чи то метало- чи радари. Система дистанційно передає дані в офіс, прив’язуючи до GPS-координат і ми маємо карту небезпечних предметів, яку використовують сапери.

«Саперам набагато простіше підходити до кожної ділянки й проводити розмінування», – додав засновник компанії Frendt.

Шуберанський зауважив, що середня продуктивність людини під час розмінування — 25 м кв. на день. Своєю чергою дистанційна машина може виконувати пошук вибухонебезпечних предметів на 10 тис. м кв. за 1 год.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нагадаємо, що в Україні також розробляють бюджетний безпілотний мінний трал «Залізна гусениця».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: