Субота, 16 вересня 2023 12:18

Українські лісники отримають велику партію спеціальних мотоциклів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, держпідприємство «Ліси України» закупить для лісової охорони в своїх обласних філіалах понад сотню мотоциклів.

Цього разу двоколісні транспортні засоби придбають для лісових господарств південних та східних регіонів.

Зазначається, що там виник дефіцит транспорту для патрулювання лісів (наземний моніторинг, виявлення браконьєрів та «чорних» лісорубів). Ситуація стала критичною, оскільки там ще до війни не вистачало такого транспорту.

Мотоцикли вже добре зарекомендували себе у службі лісової охорони – легкі та маневрені, добре пристосовані до бездоріжжя. Перевагою є те, що такою технікою можна проїхати навіть стежками, прокладеними дикими тваринами – лосями, кабанами, косулями.

Постулат привабливості лісівники вбачають у малій витраті бензину. В середньому легкий мотоцикл споживає 2-3 л бензину на 100 кілометрів пробігу. Втім, в залежності від погоди, стану дороги/бездоріжжя та рельєфу цей показник може бути більшим чи меншим.

В ДП «Володимирецьке лісове господарство» Рівненської області з травня 2021 року використовують байки Bajaj Boxer 150X (Індія).

Bajaj Boxer 150X – легкий клас одноциліндрових 4-тактних моциків на полегшеній рамі споживає 2л/100 км пробігу. Повного баку бензину вистачає щонайменше на 500 км.

Мотоцикл масою 123 кг сухої ваги так потужністю 12 к.с. з підсиленою задньою підвіскою SNS (пружина в пружині) має всюдихідні високопротекторні шини.

Тому стежками, бездоріжжям, мінералізованими орними лісопоженими смугами і просто через ліс такий транспорт доволі зручний при патрулюванні лісових масивів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вочевидь, мотоцикли такої розмірної групи купуватимуть і нині. Однак про вартість байків, як і про постачальника, поки не повідомляється.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: