Вівторок, 30 листопада 2021 13:57

Volvo CE тестує перший у світі колісний навантажувач з дистанційним керуванням по мережі 5G

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) першою у світі випробувала у складних умовах лісового господарства колісний навантажувач високої вантажопідйомності з дистанційним керуванням по мережі 5G

Метою тестування є вивчення потенціалу автоматизації машини та розробка більш безпечних та продуктивних процесів обробки деревини.

Це унікальний дослідницький проект під назвою Remote Timber є результатом співпраці Volvo CE, оператора зв'язку Telia, виробника деревини та паперу SCA, Mid University Sweden, Skogforsk та Biometria.

Базою для вивчення послужив колісний навантажувач Volvo L180 High-lift із робочою масою 30,5 т і вантажопідйомністю 8,5 т.

Учасники проекту очікують, що телекероване лісове господарство підвищить продуктивність, оскільки дозволить одному оператору працювати на кількох, а іноді й ізольованих ділянках по всьому світу.

Також передбачається, що це зробить процес виконання робіт безпечнішим, вилучивши людей з потенційно небезпечних середовищ, і більш стійким за рахунок ефективніших логістичних потоків, оскільки навантаження та розвантаження деревини також може здійснюватись у нічний час.

Низка підключених до мережі камер та датчиків, розташованих у стратегічних точках навколо машини, передають дані в реальному часі через мережу Telia 5G назад на станцію керування.

Volvo CE протягом останніх кількох років вивчає потенціал телероботи в різних сегментах від гірничодобувної промисловості до міського будівництва, і в рамках цього проекту тестується технологія її найбільш складного застосування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Volvo CE нещодавно представила концепцію повністю автономного та електричного фронтального колісного навантажувача LX03.

Нагадаємо, що ексклюзивним дилером техніки VolvoCE в Україні, є компанія ETS Group

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: