П'ятниця, 03 лютого 2023 09:52

ЗСУ передали третій шведський всюдихід Volvo

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Українським Збройним Силам передали шведський всюдихід Bandvagn 202.

Унікальну машину для військових придбав волонтер Мар’ян Заблоцький.

«До вашої уваги машина-амфібія Volvo BV 202 для евакуації поранених, здатна долати будь-які дороги: сухі, горбисті, розмиті…та навіть може плавати», – розповів Мар’ян Заблоцький.

Волонтер розповів, що замовили їх в Чехії для певного секретного підрозділу «на пробу».

«Скажу чесно, побачене перевершило всі сподівання. Окрім вражаючої прохідної здатності, у причепі повноцінно вміщають по два ліжка та двоє нош, ще й лишається простір для бойових лікарів», – розповів волонтер.

Мар’ян Заблоцький розповів, що машини коштують 17 тисяч доларів та будуть замовлені додаткові.

В Україні ці шведські всюдиходи Bandvagn 202 модернізують у санітарні.

Всюдихід Bandvagn 202 створений для роботи в холодну погоду та на м’якому ґрунті й добре зарекомендував себе за таких умов.

3,5-тонний Bandvagn 202 – спеціальний військово-транспортний автомобіль, розроблений шведською компанією Bolinder-Munktell (заснованою у 1932 році) відповідно до вимог шведської армії. Серія була запущена у виробництво у 1964 році та закінчилося в 1981 році.

Загальна конструкція включає передню та задню кабіни, з’єднані гнучкою центральною секцією. Ходова частина включає п’ять опорних котків на борт як передньої, так і задньої кабіни.

У передній кабіні розташований двигун, а також місце для водія та командира автомобіля. Кормову кабіну використовують для перевезення до восьми піхотинців.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на корпусі Bandvagn 202 не передбачено штатного озброєння, а вікна призначені для певного рівня ситуаційної поінформованості.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: