Четвер, 10 жовтня 2019 23:53

В Україні представили нове покоління Mercedes-Benz Actros

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сьогодні відбулася презентація нового, п'ятого покоління, і самого технологічного в лінійці, Mercedes-Benz Actros.

Новітні вантажівки Mercedes-Benz Actros були представлені сьогодні, 10-го жовтня компанією «АвтоКапітал» офіційним представництвом Mercedes-Benz в Україні, структурним підрозділом Корпорації УкрАВТО. Презентація нового Mercedes-Benz Actros відбулася на території заміського комплексу KIDEV.

Нагадаємо, як SpecMachinery.com.ua вже розповідав, всесвітня презентація нового Mercedes-Benz Actros п'ятого покоління відбулася в рамках виставки IAA Commercial Vehicles в Ганновері у вересні 2018 року.

З тих пір автомобіль пройшов шлях доопрацювання від презентаційної моделі до серійного виробництва, а Україна стала однією з перших країн, куди приїхали нові автомобілі в особливому виконанні - Actros Edition 1. Це спеціальна лімітована версія вантажівки, що вийшла накладом всього 400 автомобілів.

Завдяки більш ніж 60 технологічним інноваціям, новий Actros цілком заслужено вважається найбільш інноваційною вантажівкою на сьогоднішній день.

Нове покоління отримало опціональну можливість комплектації, спеціально спроектованою MirrorCam, яка замінила стандартні дзеркала на камери, забезпечивши як значні поліпшення аеродинаміки, так і підвищивши безпеку водіння, прибравши сліпі зони, властиві класичним дзеркалам. Зображення з камер потрапляє на 15-дюймові екрани в кабіні водія.

Mercedes-Benz Actros отримав і систему напівавтоматичного водіння Active Drive Assist. Вона дозволяє повністю покластися на автопілот на автобанах.

Actros має адаптивний круїз-контроль, систему стеження за рухом в смузі і може самостійно підрулювати. Цього достатньо, щоб повністю довірити автопілоту управління Actros на автобані, прибрати руки від керма і ноги з педалей. Автомобіль при цьому слухняно їде в смузі, сам злегка повертає, слідуючи за вигинами дороги, і сам пригальмовує при необхідності. Але різкі маневри, з'їзди і заїзди, зміна смуг - це вже відповідальність водія.

Нагадаємо, як уже розповідав SpecMachinery.com.ua, серійне виробництво нового покоління вантажівок Mercedes-Benz Actros стартувало в травні цього року. Перший автомобіль зійшов з конвеєра на найбільшому заводі Mercedes-Benz з виробництва великовантажних автомобілів, який розташований в німецькому місті Верт-ам-Райн.

На сьогоднішній день всього випущено 400 екземплярів цієї машини. І тут Україна теж ставить рекорди: дві машини, представлені на церемонії - тільки «перші ластівки». Під час офіційної церемонії, на якій були представлені новинки, було оголошено про те, що один з найбільших рітейлерів в Україні - компанія «Фоззі» - уклала договір про закупівлю 40 вантажівок Mercedes-Benz Actros, які надійдуть уже в листопаді.

Таким чином, з найпростіших арифметичних розрахунків виходить, що більше 10% з світового автопарку новітніх вантажівок Mercedes-Benz Actros, отримали «українське громадянство».

«Новий Mercedes-Benz Actros - це найбільш інноваційний вантажний автомобіль в світі на сьогоднішній день. Ці інновації створені для оптимізації витрат на паливо і зниження витрат на обслуговування техніки, що є ключовим для клієнтів в даному сегменті ринку. Українські клієнти зробили свій вибір на користь нових вантажних автомобілів Mercedes-Benz Actros з огляду на всі переваги. Перші поставки нової моделі відбулися вже у вересні цього року. Це дає можливість з упевненістю дивитися на майбутнє Mercedes-Benz в цьому сегменті техніки», - коментує Андрій Даллакян, заступник генерального директора ПрАТ «АвтоКапітал» з комерційної техніки.

Медиа