Неділя, 30 червня 2019 16:48

Триточковий ремень безпеки спас більше 1 млн життів

В цьому році Volvo відзначає 60-річний ювілей триточкового ременя безпеки, розробленого в 1959 році шведським інженером компанії Нільсом Боліном.

Незважаючи на те, що даний винахід було запатентовано, Volvo відразу ж вирішила зробити цей патент відкритим для всіх виробників легкового та комерційного транспорту в світі. Через шість десятиліть, триточковий ремінь безпеки допоміг врятувати більше 1 млн життів.

За словами директора з дорожньої безпеки Volvo Trucks Анни Вріге-Берлінг, до сих пір не існує системи, яка б наблизилася до триточкових ременів безпеки з точки зору кількості врятованих життів в дорожньо-транспортних пригодах.

На жаль, як і раніше багато водіїв нехтують цією простою процедурою і ставлять під загрозу і свої життя, і життя пасажирів. Так, згідно зі звітом Volvo Trucks про наслідки ДТП за 2017 рік, приблизно половина водіїв вантажних автомобілів, які загинули в аваріях, мали значний шанс залишитися в живих, якби вони були пристебнуті ременем безпеки.

«Протягом 50 років в Volvo Trucks працює команда з розслідування причин ДТП (Accident Research Team, ART). За ці роки ми накопичили колосальний досвід і на його підставі впровадили безліч систем активної і пасивної безпеки в сучасний модельний ряд вантажних автомобілів Volvo. Ми також відкрито ділимося результатами досліджень ART з усіма зацікавленими сторонами в усьому світі з тим, щоб зробити транспортну інфраструктуру сучасніше і безпечніше», - зазначила Ганна Вріге-Берінг.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: