Неділя, 31 березня 2019 22:22

Volvo CE переводить спецтехніку на електротягу

За інформацією Specmachinery.com.ua, компанія Volvo Construction Equipment (Volvo CE) планує до середини 2020 року перевести ряд своїх екскаваторів і навантажувачів на електродвигуни.

До середини 2020-го року електричними стануть компактні екскаватори Volvo CE - моделі від EC15 до EC27, а також колісні навантажувачі - від L20 до L28 - передає Specmachinery.com.ua.

При цьому концерн обіцяв скоротити розробку дизельних двигунів на користь електричних аналогів. Компанія заявила, що цей крок був зроблений після позитивної реакції ринку на успішну презентацію ряду електричних машин нового покоління.

Нагадаємо, як ми вже розповідали, з осені в кар'єрі Вікан-Крос поблизу шведського Гетеборга проходять тести другого покоління безпілотних електричних кар'єрних самоскидів Volvo CE. Проект є результатом співпраці Volvo Construction Equipment і компанії Skanska. Випробовуються кар'єрні безпілотні самоскиди HX2, екскаватор EX1 c дизель-електричною установкою вагою 70 т, а також гібридний прототип фронтального навантажувача LX1. Поки ці рішення комерційними не є, однак вони стануть наступним кроком після виходу на ринок серійних електроекскаваторов EC і колісних навантажувачів L.

Нові розробки дозволять скоротити викиди вуглецю в атмосферу на 98%. Крім того, за прогнозами фахівців, це дозволить знизити витрати на електроенергію на 70% - передає Specmachinery.com.ua.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: