Вівторок, 06 грудня 2022 12:52

Caterpillar представив свій перший кар'єрний самоскид із акумуляторним живленням

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, компанія Cat заявляє, що успішно протестувала електричний кар'єрний самоскид 793 на своєму випробувальному полігоні в Арізоні.

Компанія Caterpillar нещодавно продемонструвала свій перший кар'єрний самоскид із батарейним живленням на випробувальному полігоні в Арізоні.

Прототип самоскида з твердою рамою 793 провів свою першу живу демонстрацію на трасі довжиною 11,7 кілометрів при повному завантаженні.

Caterpillar повідомляє, що акумуляторна електрична вантажівка розвинула максимальну швидкість 60 км/год під час тесту на 4,3 милі, як і дизельна модель. Він проїхав 7 км вгору ухилом 10% при швидкості 11,2 км/год  і 1 км вниз схилом при ухилі 10%.

Виробник стверджує, що на спуску вантажівка збирала енергію, «яка зазвичай втрачається у вигляді тепла», і повертала її акумулятору.

Це процес, відомий як рекуперативне гальмування, при якому енергія, втрачена при гальмуванні або зняття тиску з педалі акселератора, вловлюється і використовується для заряджання акумулятора.

«По завершенні всього пробігу вантажівка зберегла достатньо енергії акумулятора для виконання додаткових повних циклів», - йдеться в повідомленні. Компанія не розкрила подробиць про продуктивність прототипу.

Cat також не опублікувала характеристики вантажівки. Її дизельний аналог має вантажопідйомність 265 тонн.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, він важить 40,36 тонни, що робить його п'ятим за величиною з восьми моделей кар'єрних самоскидів Cat і оснащений двигуном потужністю 2650 к.с.

 




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: