П'ятниця, 30 грудня 2022 10:20

Що очікувати від ринку спецтехніки України у 2023 році

Невдовзі Новий рік, прийшов час підбивати підсумки року минулого і робити прогнози на рік наступний. Пропонуємо вашій увазі другий матеріал циклу.

Попередній матеріал циклу читайте за посиланням: «Яким був ринок спецтехніки у 2022 році»

Нагадаємо, під кінець року журналісти SpecMachinery.com.ua звернулись до більшості дилерів та виробників спецтехніки в Україні. Деякі з опитаних ще готують свої коментарі, деякі одразу відповіли, що наразі мають настільки нестабільне становище, що немає сенсу ані підбивати підсумки, ані щось прогнозувати. І, нажаль, дуже великий процент склали такі компанії, що не мали змогу відповісти на запит, тож складно уявити чи працюють вони взагалі.

В цьому матеріалі наведемо найбільш розгорнуті прогнози стосовно 2023-го року: від компанії «Цеппелін Україна» – ексклюзивного офіційного дилера бренда Caterpillar та вітчизняного виробника – заводу спецтехніки «Техкомплект».

Цеппелін Україна

Як розповіли журналістам SpecMachinery.com.ua в компанії «Цеппелін Україна», очікування від 2023 року одні: перемога. Тому можна відповісти, що очікування й на ринку будуть залежати від ситуації на фронті.

У 2023 році «Цеппелін Україна» планує представити декілька нових моделей екскаваторів, а саме: екскаватори для промислового зносу будівель Caterpillar 340 UHD і 352 UHD. Це дуже сучасні і технологічні машини, які відтепер будуть доступні і в нашому регіоні.

Також будуть представлені нові моделі восьмої серії – 336 і 340, які замінять моделі 336GC і 336 відповідно.

Очікується розширення лінійки колісних перевантажувачів.

Також очікується поява фронтального навантажувача SEM 676D з вантажністю 7 тон і поступовий перехід на нову серію F для всієї лінійки SEM.

В компанії «Цеппелін Україна» прогнозують, що у 2023 році, скоріше за все, буде великий попит на машини для промислового зносу, спеціальні виконання машин, технології дистанційного керування (розмінування, знос, тощо), автоматизації, машини з бронюванням на базі цивільних версій.

Буде високий інтерес до гідромеханічного навісного обладнання.

Також 2023 року в компанії прогнозують дуже великий інтерес до обладнання з електричним приводом, незважаючи на ситуацію з енергетикою у цьому році.

Доречи, на останній BAUMA компанія «Катерпіллар» презентувала протитипи як компактних будівельних машин, так і більші моделі, уніфіковані акумуляторні модулі, зарядний пристрій. У серійне виробництво з початку підуть компактні моделі.

Завод спецтехніки «Техкомплект»

Представники заводу спецтехніки «Техкомплект», розповіли журналістам SpecMachinery.com.ua що, як і усі українці, у 2023 році вони хочуть мира та перемоги.

«Це основні умови, при наявності яких ми взагалі не турбуємось як буде розвиватись ринок спецтехніки України. Він БУДЕ, і Техкомплект традиційно отримає лідируючі позиції за такими групами спецтехніки, як зерновози, автопаливозаправники, автогідропідіймачі, аварійно-ремонтні майстерні» – кажуть в компанії.

Також в компанії наголошують, що дуже хочуть повернення із онлайн-мира спілкування з покупцями в офф-лайн – комунікацій з покупцями на спеціалізованих галузевих виставках («Комунтех», АГРО, «Автодорекспо»), які, на жаль, було скасовано в 2022 році.

Питання щодо новинок, в компанії поки залишають без відповіді.

«В існуючих умовах складно та трохи «забобонно» щось планувати. Хочемо мира, хочемо, аби наші основні працівники з заводу, багато з яких стали до лав ЗСУ, Тероборони, Нацгвардії, повернулись до мирного життя і праці на нашому виробництві» – коментують у «Техкомплекті».

На 2023 рік в компанії роблять велику ставку на те, що спецтехніка для транспортування зерна, палива буде користуватись найбільшим попитом.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: