П'ятниця, 17 січня 2020 19:25

Стартап з виробництва електричних пікапів отримав $1,3 млрд інвестицій

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, для компанії Rivian, нового власника американського заводу Mitsubishi, це вже четверта велика інвестиція за рік.

Американський електромобільний стартап Rivian отримав ще 1,3 мільярда доларів, провівши черговий раунд фінансування. Його очолила холдингова компанія T. Rowe Price Associates, до якої приєдналися Amazon, Ford та фонди під управлінням міжнародних інвесторів BlackRock.

Для Rivian це вже четверте велике вливання коштів за останній рік. У лютому 2019 року автовиробник отримав 700 мільйонів доларів від групи компаній на чолі з Amazon, в квітні ще 500 мільйонів вклав Ford, а в вересні 350 мільйонів дала компанія Cox Automotive. При цьому з останньою стартап співпрацюватиме у сфері логістики і обслуговування, «Форду» допоможе розробити його власний електромобіль, надавши свою «скейтборд-платформу», а для «Амазону» побудує 100 тисяч розвізних електрофургонів.

Перші дві моделі Rivian – пікап R1T та кросовер R1S – дебютували трохи більше року тому на автосалоні в Лос-Анджелесі. Обидва повнопривідних електромобіля базуються на вищезгаданому «скейтборді» і мають три варіанти ємності батарей. У топовому виконанні «Рівіани» зможуть проїхати понад 600 кілометрів на одному заряді. Їх виробництво має стартувати через рік на заводі в Іллінойсі, який колись належав Mitsubishi Motors.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: