Неділя, 12 січня 2020 11:33

Для комунальників розробили автономного універсального робота

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, новинка застосовуватиметься для очищення доріг від снігу та посипання шляхів сіллю з піском.

Стартап-компанія Left Hand Robotics з міста Лонгмонт (штат Колорадо, США) спроектувала і почала поставки свого автономного універсального комунального робота RT-1000.

Нещодавно канадське місто Гранд-Прері додало автономну комунальну машину RT-1000 до свого парку техніки, призначеної для догляду за мережею трас і паркових територій. Незабаром, новаторська автономна машина використовуватиметься для очищення снігу і поширення солі з піском на асфальтових та гравійних доріжках в парку Muskoseepi площею 445 га.

RT-1000 є повністю автономним снігоприбиральним роботом, який може розчистити до 25 км траси на одному 55-літровому баку пального. Робот оснащений круглою моторизованою щіткою з охопленням 1420 мм в ширину, яка дозволяє автономно розчистити і обробити сіллю поверхню дороги. Датчики GPS направляють робота по маршруту, запрограмованому оператором автопарку. При цьому RT-1000 використовує трьохдіапазонну технологію GNSS RTK для автономного руху, тому відхилення від запрограмованого маршруту становить не більше сантиметра.

В цілому, RT-1000 призначений для цілорічної експлуатації, оскільки в залежності від встановлених на машині-роботові гідравлічних робочих навісок, вона здатна виконувати низку функцій в будь-який час року. Наприклад, робот також оснащений газонокосильною насадкою та може скосити до 72843 м2 трави на одному паливному баку. Тому місто буде використовувати RT-1000 для очистки доріг та територій, для оранки, у якості газонокосарки, а також для розкидання піску та реагентів.

RT-1000 оснащений шарнірною рамою, живиться від 37-сильного 4-тактного бензинового двигуна Vanguard 37HP EFI з масляним захистом, а для відмінної тяги, стабільності і тривалого часу роботи використовує повний привід. Робот має габарити 2360х97х180 мм (ДхШхВ) і важить близько 570 кг, тому машина досить компактна, щоб поміститися на легкому причепі.

Для забезпечення автономності і безпеки робіт RT-1000, він обладнаний радіолокатором, лідаром, шістьма камерами оглядовості на 360 градусів і датчиками безпеки. Оператор за допомогою мобільного додатку може віддалено контролювати машину і відслідковувати робочий процес, оскільки він в режимі онлайн отримує інформацію про рівень палива і мастила, про температуру мастила та його гідравлічний тиск. Крім встановлених на автономній машині датчиків виявлення об’єктів і людей, безпека роботи забезпечується яскравими світлодіодними ходовими вогнями, помаранчевим маяком безпеки, сигналом руху, планками безпеки і двома кнопками аварійного відключення.

В цілому, як каже виробник, використання роботизованої машини RT-1000 на регулярних повторюваних завданнях, значно скорочує витрати на робочу силу, підвищує безпеку і дозволяє співробітникам комунальних підприємств зосередитися на більш серйозних завданнях.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: