Вівторок, 08 лютого 2022 10:50

Ford розробив механічну коробку передач без педалі зчеплення

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, американський виробник Ford розробив нову механічну коробку передач, яка не потребує педалі зчеплення.

Заявку на «інноваційну трансмісію з електронним управлінням» було подано до Патентного бюро США.

Згідно із документом нова механічна коробка передач допускає ручне перемикання передач. При цьому для тих, хто хоче використати традиційне зчеплення, у машині залишиться третя педаль.

Нова коробка передач фактично є механічною коробкою передач з електронним зчепленням. Електрогідравлічний механізм дозволяє перемикати передачі лише за допомогою селектора.

Електроніка, що відповідає за роботу традиційного зчеплення, отримує сигнали від датчика тиску перемикача швидкостей або від перетворювача, встановленого на третій педалі.

При цьому останній не має механічного приводу і залишиться в автомобілях для водіїв, які не готові відразу відмовитися від класичного водіння автомобіля, оснащеного механічною коробкою передач-механікою.

Система повинна зробити управління механічною коробкою більш сумісним з гібридним приводом. Проте Ford поки що не оголосив, коли використовуватиметься нова трансмісія. Експерти прогнозують, що цією технологією будуть оснащуватися майбутні Mustang, а також позашляховики сімейства Bronco та гібридні моделі Ford.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, не виключено, що технічно складна трансмісія ускладнить обслуговування, а також здорожчить майбутні автомобілі марки.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: