Понеділок, 20 червня 2022 11:48

Які фактори призводять до необхідності ремонту автогрейдера

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, фахівці компанії «Цеппелін Україна» опублікували власні рекомендації щодо продовження терміну безперебійної роботи такого поширеного виду спецтехніки як автогрейдери

Унікальність автогрейдерів полягає в їх гнучкості та продуктивності. Наприклад, використання автогрейдера дозволяє прискорити прокладання автомобільної дороги в кілька разів.

Цю техніку можна вважати надійною і довговічною, але вона не застрахована від пошкоджень окремих вузлів, поломок і збоїв у роботі, а також природного зносу.

Які фактори призводять до необхідності ремонту?

Виробничі

Заводський брак і різні порушення технології виробництва механізмів і вузлів машини ведуть до несправностей, які з'являються при експлуатації.

Конструктивні

Порушення режиму термообробки, неправильне призначення матеріалів або деталей, невірне поєднання механізмів - все це провокує серйозні збої в роботі автогрейдера.

Експлуатаційні

Коли спецтехніку використовують не за призначенням, або не проводять своєчасне ТО і ремонт, неминуче трапляються поломки як окремих механізмів, так і великих вузлів.

Яка несправність є найпоширенішою?

Частіше за інші страждають механізми, які пов'язані між собою та ті, що під час роботи піддаються тертю. У місцях сполучення виникають зазори, природний або аварійний знос. Якщо природний знос неминучий, то аварійний потрібно постаратися своєчасно виявити і провести ремонтні роботи. Як це зробити?

Допоможе візуальний огляд: можна виявити порушення зварних з'єднань і швів, тріщини і корозію, металеву стружку або мастило, а проведення точних вимірів дозволить визначити ступінь розбіжності з початковими показниками.

Обслуговування автогрейдера

Ремонт і обслуговування автогрейдера: власними силами чи в сервісі?

Важливо розуміти: навіть така проста маніпуляція, як заливання мастила в автогрейдер, може стати серйозною поломкою, якщо мастило виявиться невідповідним.

Як часто потрібно проводити ТО автогрейдерів?

Технічне обслуговування спецтехніки - можливість швидко виявити, попередити або усунути поломки і несправності. Найчастіше роботи по ТО поділяються наступним чином:

Щомісячні

Роботи завжди плануються заздалегідь і здійснюються з урахуванням спеціально розробленої схеми.

Періодичні

Обслуговування проводиться через певні відрізки часу і передбачає перевірку працездатності всіх вузлів машини.

Сезонні

Вузли і механізми автогрейдера вивчають перед кожним новим сезоном, техніка готується до літа/зими.

Позапланові

Виконуються при поломці окремих механізмів і вузлів або при виході з ладу. Якщо проводити періодичне, планове і сезонне техобслуговування автогрейдера регулярно, раптові збої і несправності техніки і її ключових вузлів можна звести до мінімуму.

Ремонт автогрейдера

При інтенсивній експлуатації спецтехніки може трапитися будь-що, навіть найнадійніше обладнання не захищене від поломок. Якщо автогрейдер раптом встав або працює не так, як зазвичай - необхідно негайно зупинити роботи і зв'язатися з фахівцями, які проведуть весь цикл робіт по усуненню причин збоїв:

Виконають ремонт і налаштують елементи гідравлічної системи, оглянуть штоки і гідроциліндри, нанесуть спеціальне покриття на зношені фрагменти поверхонь.

Замінять вузли, механізми і окремі деталі в разі сильного зносу. Відновленню і заміні підлягають двигун, КПП, редуктор, гідроциліндр, робочий орган, колеса, кабіна.

Оцінять стан елементів конструкції на наявність деформацій і тріщин з їх подальшим ремонтом або заміною, а також проведуть повний розбір автогрейдера для складання дефектної відомості.

Відновлять ходову частину машини і замінять вузли та деталі, що вийшли з ладу, а також мастильні та витратні матеріали (кільця, шланги, сальники, рукава, гідронасоси).

Здійснять налаштування і обкатку автогрейдера після виконання всіх необхідних ремонтних робіт, щоб переконатися в тому, що техніка повністю справна.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, регулярне обслуговування у фахівців забезпечить машині безперебійну роботу протягом тривалого часу і позбавить від позапланових витрат на ремонт і покупку спецтехніки.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: