Середа, 19 квітня 2023 11:02

Прикордонники отримали з Німеччини унікальні автокрани

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, днями німецькі поліцейські передали Держприкордонслужбі Україні в якості технічної допомоги три автокрани марки Liebherr.

Один з них – 30-тонний, двовісний (4х4), моделі LTM 1030. А ось два інших, тривісні (6х6), відносяться вже до машин компактного сімейства – LTC 1050 і мають досить цікаве компонування.

Кабіна оператора тут виконує функцію ще й кабіни водія. У транспортному положенні вона зрушується вперед, а на будмайданчику – назад.

Більше того, для кращого огляду оператора кабіну можна піднімати на кілька метрів за допомогою спеціальної телескопічної стріли.

Але це ще не всі особливості. При роботі на будмайданчику габаритну довжину крана по корпусу можна скоротити з 8,92 до 7,7 м за рахунок зняття передньої секції, яка знаходиться під кабіною в транспортному положенні. Всі ці операції з демонтажу виконує безпосередньо автокран.

Завдяки всім керованим колесам автокран дуже маневрений. Радіус розвороту складає всього 6,28 м. Габаритна висота в транспортному положенні становить лише 3830 мм, що дозволяє проїжджати під арками багатьох будівель.

Понад те, до роботи у обмеженому просторі є система виносних опор різної довжини – Vario Base.

Що ж до технічних параметрів, то LTC 1050 має вантажопідйомність до 50 т. Стріла довжиною 8 – 36 м дозволяє піднімати вантажі на висоту до 48 м (з гуськом). Максимальний виліт досягає 39 м.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в якості силового агрегату встановлюється турбодизель Cummins потужністю 330 к. с. Максимальна швидкість обмежена 85 км/год.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: