П'ятниця, 26 жовтня 2018 13:34

Hitachi представив перший екскаватор з ICT-керуванням

Hitachi представив нову модель екскаватора ZX210X-6, укомплектовану інформаційно-комунікаційної технологією (ICT). За інформацією виробника - це перший екскаватор з ICT на ринку Європи.

За словами виробника, нова модель ZX210X-6 відрізняється винятковою точністю, ефективністю і вимагає від оператора мінімальних зусиль.

Як повідомляє ProfiDOM.com.ua, елементи інформаційно-комунікаційної технології ICT включають в себе чутливі датчики на корпусі, стрілі і ковші, систему захисту від перевантаження, а також унікальний гідравлічний блок управління.

Для управління екскаватором використовується 10-дюймовий сенсорний планшет, здатний відображати положення екскаватора в режимі 3D hi-res, збільшувати і зменшувати масштаб, і одночасно мати кілька точок огляду на розділеному екрані в кабіні водія.

Все це допомагає точно контролювати кути роботи стріли, навіть на похилих поверхнях.

Завдяки роботі напівавтоматичного роботі стріли і важеля, за словами виробника, модель ZX210X-6 дозволить реалізувати проекти на 50% швидше, ніж зі стандартним екскаватором - передає ProfiDOM.com.ua.

Крім того, в Hitachi впевнені, що їх гідравлічний екскаватор є однією з найточніших машин на ринку будівельної техніки.

Характеристики:

  • Моделі: ZX210X-6 / ZX210LCX-6
  • Номінальна потужність двигуна: 128,4 кВт (ISO14396)
  • Експлуатаційна маса: 22 000 - 23 400 кг
  • Ємність ковша: 0,51 - 1,20 куб.м
  • Максимальна глибина копання: 6 670 мм

Очевидно, новинка зможе з'явитися і на українському ринку, проте, враховуючи її технологічну оснащеність (а також прихильність наших будівельників до спрощених моделей), навряд чи це відбудеться найближчим часом.