П'ятниця, 26 серпня 2022 11:51

Завершені випробування першої у світі безпілотної вантажівки з технологією 5G

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, перша у світі електрична вантажівка важкого класу з технологією 5G, розроблена спільно компаніями SANY і Pony.ai, пройшла дорожні випробування в автономному режимі.

Маршрут довжиною 31 км був прокладений від західних воріт Індустріального парку Intelligent Heavy Truck, потім через експериментальну ділянку об'їзної дороги міста Чанша та головну дорогу.

Завершилися тести на станції заміни акумуляторів на заводі. Вся подорож зайняла 55 хвилин і пройшла через 8 перехресть.

Дорожні випробування включали 13 типових сценаріїв, з якими можна зіткнутися в реальних умовах: їзду в місті зі світлофорами, на шосе, у нічний час, в'їзд та виїзд із пунктів стягування плати, а також перебудову транспортних засобів.

Дорожній тест був завершений системою «віртуального водіння», розробленою спільно SANY та Pony.ai, з рівнем автономного водіння, що досягає L4, де втручання людини не потрібне.

Електричний тягач у складі 40-тонного автопоїзда оснащений радаром міліметрового діапазону, камерами високої чіткості, кількома датчиками, системами супутникового позиціонування.

А також технологіями 5G і C-V2X для відправлення та отримання даних та команд, відповідно до яких вносяться корективи у кермовий механізм, та  процес набору швидкості та гальмування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, електротягач із напівпричепом має запас ходу 200 км та підтримує режими роботи як із зарядкою акумуляторів, так і із заміною батарей.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: