Четвер, 18 травня 2023 11:38

Honda розробить важкі вантажівки з паливними елементами для Isuzu

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Honda розробить і поставить систему паливних елементів для важкої вантажівки на паливних елементах, яку Isuzu планує випустити в 2027 році.

Isuzu та Honda вважають, що технологія паливних елементів, яка використовує водень як паливо без викидів вуглекислого газу (CO2), буде ефективною для досягнення вуглецевої нейтральності важких вантажівок, які мають велику вантажопідйомність, тривалу експлуатацію, їздять на великі відстані та потребують швидкої дозаправки.

З моменту підписання угоди в січні 2020 року про проведення спільних досліджень важких вантажівок, що використовують паливні елементи (ПЕ) в якості силового агрегату, обидві компанії працюють над створенням фундаменту для базових технологій, таких як забезпечення сумісності паливних елементів і важких вантажівок, а також розробка технологій управління транспортними засобами.

Наразі вони планують розпочати демонстраційні випробування прототипу вантажівки на дорогах загального користування до кінця поточного фінансового року (закінчується 31 березня 2024 року), використовуючи переваги своїх сильних сторін, і прагнуть розробити продукти, які відповідають характеристикам і умовам, що вимагаються для важких вантажівок.

У березні Honda розпочала експлуатацію стаціонарної електростанції на паливних елементах у своєму корпоративному кампусі в Торренсі, штат Каліфорнія, що стало першим кроком до майбутньої комерціалізації резервного виробництва електроенергії з нульовим рівнем викидів.

Ініціатива використовує досвід Honda в галузі технології водневих паливних елементів і сприяє досягненню глобальної мети компанії - досягти вуглецевої нейтральності для всіх продуктів і корпоративної діяльності до 2050 року.

В лютому Honda R&D Europe (Deutschland) підтвердила розробку установки з виробництва «зеленого» водню на своїй базі в Оффенбаху, Німеччина. Ця новітня установка використовуватиме надлишкову сонячну енергію від фотоелектричних панелей для виробництва «зеленого» водню шляхом електролізу.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, інвестиція стала останнім етапом у реалізації концепції «Розумної компанії», яка є випробувальним майданчиком для розробки та тестування нових технологій, спрямованих на максимальне використання відновлюваних джерел енергії.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: