Середа, 17 травня 2023 18:31

Mercedes-Benz представив компактний фургон eCitan

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Mercedes-Benz із запуском нової моделі eCitan входить у новий сегмент компактних розвізних фургонов із нульовим шкідливим викидом.

Зауважимо, що раніше компанія вивела на ринок електричні фургони середнього та великого розмірів – eVito та eSprinter.

eCitan доступний у двох варіантах довжини – 4498 та 4922 мм, як панельний фургон або пасажирський варіант Tourer.

Фургон має порівняні показники вантажопідйомності із дизельною моделлю. Для короткої версії корисним об’ємом 2,9 м куб. – 544 кг, а для подовженої, на 3,7 м куб. – 722 кг.

Задні двері – розпашні, хоча як опція можливі й підйомні. Перегородка між вантажним відсіком та кабіною водія (з вікном або без) може бути замінена на ґратчасту, з поворотною секцією з боку переднього пасажира.

Крісло пасажира складається, що дозволяє збільшити довжину вантажного відсіку до 3,05 м та 3,41 м, залежно від версії.

Пасажирський варіант Tourer стандартно оснащений задніми підйомним дверима і другими зсувними дверима, зліва по борту. Заднє багатомісне сидіння може складатися у пропорції 1/3 або 2/3.

І фургон, і Tourer доступні у двох варіантах комплектації: Base та Pro. Останній включає аудіосистему Mercedes-Benz, регульоване по висоті крісло водія, кондиціонер, електросклопідйомники і пластикову підлога у вантажному відсіку.

Мультимедійна система MBUX встановлюється як опція.

eCitan оснащений електромотором з піковою потужністю 90 кВт (245 Нм), який живлять батареї ємністю 45 кВт.год. Запас ходу при циклі WLPT сягає 280 – 284 км. Можна вибрати один із двох режимів руху (Сomfort або Eco), а також найбільш оптимальний режим рекуперації (D-/D/D+).

Акумулятор при зарядці від швидкісної станції на 80 кВт можна наповнити від 10 до 80% ємності всього за 38 хв. Що ж до зарядки змінним струмом, то вона доступна від вбудованого пристрою 11 кВт або 22 кВт.

Всі автомобілі, окрім обов’язкових систем ABS і ESP, комплектуються системою екстреного виклику eCall, системою допомоги під час старту на підйомі Hill Start Assist, системою допомоги при бічному вітрі Сrosswing Assist та системою, яка стежить за уважністю водія – Attention Assist.

Модель eTourer додатково оснащується ще системою екстреного гальмування Active Brake Assist, системою утримання на смузі руху (від 70 км/год) – Active Line Keeping Assist, а також помічником усунення сліпих зон Blind Spot Assist.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, модель Tourer поки доступна тільки в короткому варіанті, а довгобазна з’явиться пізніше.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: