П'ятниця, 14 жовтня 2022 13:31

Іспанія передає Україні чотири системи ППО Hawk

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україна отримає від Іспанії чотири зенітно-ракетні комплекси Hawk.

Це озброєння передається для зміцнення протиповітряної оборони України, яка має захистити країну від російських ракетних та авіаційних ударів.

MIM-23 Hawk – американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності виробництва компанії Raytheon. Був прийнятий на озброєння у 1960 році і з того часу пройшов декілька програм модернізації.

Спочатку комплекс розроблявся для знищення літаків, пізніше його доопрацьовали для перехоплення ракет. Перші варіанти системи уражали повітряні цілі на відстані 25 км і на висоті 14 км.

Після модернізації максимальна дальність перехоплення цілей зросла до 40 км при максимальній висоті 18 км.

Основною вогневою одиницею комплексу стала зенітна батарея, яка зазвичай складається з двох вогневих взводів, що мають по три пускові установки кожен. На кожній мобільній пусковій установці розміщується по 3 зенітні ракети MIM-23. Пускові установки можуть бути як самохідними, так і причіпними.

Також до складу батареї входять різні РЛС, мобільний центральний пункт управління, приймач системи визначення «свій-чужий» та ще кілька допоміжних машин. Це обладнання залежить від модифікації ЗРК.

В 1994 році в Армії США ЗРК Hawk замінили на MIM-104 Patriot. Остаточно експлуатацію комплексу в США припинили у 2002 році, коли американський корпус морської піхоти зняв його із озброєння.

Загалом у світі було вироблено близько 40 000 ракет для цього типу ЗРК. Вони виготовлялися не лише у США, але і в інших країнах за ліцензією.

У 2021 році збройні сили Іспанії отримали перші модернізовані зенітні ракетні комплекси MIM-23 Hawk. Модернізація торкнулась радіолокаційних станцій та пускових установок, на котрих аналогові компоненти замінили на цифрові, що продовжило термін служби ЗРК.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, це був перший етап оновлення, а з 2025 року в цих комплексах планують замінити радіолокаційні станції виявлення цілей на більш сучасні Sentinel.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: