П'ятниця, 14 жовтня 2022 09:52

Португалія передасть Україні шість гелікоптерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Португалія передасть Україні шість транспортних гелікоптерів Ка-32А11ВС.

Про це повідомила міністерка оборони Португалії Елена Каррейрас за підсумками міністерської зустрічі НАТО в Брюсселі. Вона підкреслила, що гелікоптери будуть «надзвичайно корисними для України і наші українські колеги були дуже вдячні за надану допомогу».

Один із гелікоптерів зламався внаслідок аварії, тож українська сторона має відремонтувати його, уточнила глава португальського міноборони.

«На прохання України і в координації з міністерством внутрішніх справ ми надамо в розпорядження України наш парк гелікоптерів Камова, які через нинішній сценарій, санкції, накладені на Росію, ми більше не можемо експлуатувати.

Фактично вони не мають сертифікатів льотної придатності і ми навіть не зможемо їх відремонтувати», – сказала Каррейрас.

Ідея полягає в тому, щоб передача техніки відбулася якнайшвидше, зазначила Каррейрас.

Також вона підтвердила готовність Португалії брати участь у тренувальній місії Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні, але форми такої участі ще обговорюються.

Португалія вже передала Україні певні види техніки, озброєння, боєприпаси, бронетехніку, системи зв’язку та безпілотники, медичні засоби, а також висловила готовність приймати біженців та поранених бійців і тренувати українських військовослужбовців.

Ка-32 є цивільним розвитком пошуково-рятувального гелікоптера Ка-27ПС, розробленим ОКБ ім. Н. І. Камова.

У 2007 році Португалія придбала шість гелікоптерів Ка-32 модифікації 1997 року під позначенням «А11ВС». З 2018 року ці вертольоти Португалії вже не літали через авіаційні події та проблеми з технічним обслуговуванням.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Ка-32А11ВС активно застосовується для транспортування вантажів на зовнішній підвісці. Є можливість встановлення різного опціонального обладнання.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: