Субота, 15 жовтня 2022 09:51

На Рівненщині запустили виробництво мобільних комплексів спостереження

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Рівненській області військовим передали перші три автомобілі з комплексами спостереження.

Цей комплекс дає можливість вести спостереження, збирати дані, узагальнювати й передавати їх для ухвалення рішень. Для збереження життя й здоров’я військовослужбовців працювати можна з-за укриття.

Процес розгортання та згортання займає лічені хвилини та не потребує особливих зусиль екіпажу.

«Стійка для кріплення антени на кузові автомобіля універсальна, а тому дозволяє в разі потреби кріпити замість неї будь-які змінні штативи й турель для ПТУР, ЗУ-23-2 чи ДШК», – наголосив керівник проєкту.

Висота конструкції в бойовому положенні становить більше десяти метрів, що дозволяє бачити на кілометри вперед.

В салоні автомобіля Mitsubishi L200 встановлюється автономний пункт управління, ноутбук, камера, акумуляторні батареї, жорсткі диски.

На вежі є роботизована камера, яка дозволяє забезпечувати контроль за периметром місцевості та в автоматичному режимі фіксувати будь-які рухи чи переміщення.

Водночас перевірку місцевості в інтересах підрозділів здійснюють оператори безпілотних літальних апаратів.

Вся отримана інформація акумулюється на мобільних спостережних пунктах, де її візуально перевіряють, передають для узагальнення та ухвалення рішення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на підприємстві зазначають, що із 2014 року військові використовували такі вишки спостереження як стаціонарні, але наразі лінія фронту постійно рухається, а тому потреби підрозділів у мобільності зросли.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: