Неділя, 04 вересня 2022 10:33

Французька компанія NEXTER продемонструвала танк майбутнього

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, французька оборонна компанія Nexter продемонструвала, як відбувається складання вузлів перспективного європейського танку EMBT (Enhanced Main Battle Tank).

Проморолик присвячений новітній бойовій машині опублікували на каналі Youtube французького концерна. Компанія показала як встановлюють башту танку на гусеничне шасі. Також вперше продемонстрували танк у русі.

EMBT (Enhanced Main Battle Tank) – спільний проект французького Nexter та німецької компанії Krauss Maffei Wegmann.

Вперше концепт представили в червні 2022 року на виставці Eurosatory 2022 у Парижі. В прес-релізі Nexter тоді повідомляли, що танк має шасі від Leopard 2A7 з силовою установкою потужністю 1500 к.с.

На нього встановили модифіковану низькопрофільну незалюднену башту Leclerc із 120-мм гарматою L52 з автоматом заряджання та боєкомплектом в 22 снаряди.

В задній частині башти розташований бойовий модуль із 30-мм гарматою ARX 30 із 150 снарядами. 30-мм модуль призначений для боротьби із загрозами з повітря.

Екіпаж танку – 4 людини. Місця командира танку та механіка-водія розташовані в передній частині корпуса EMBT.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, танк має динамічний та активний захист (ізраїльська TROPHY APS), систему лазерного попередження (ELAWS).




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: