Понеділок, 05 вересня 2022 09:53

Закарпатська бригада захопила сучасний комплекс РЕБ рашистів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські військові захопили російський сучасний комплекс радіоелектронної боротьби «Силок-01».

Бійці української 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади повідомили, що російський комплекс РЕБ виявився неефективним.

«Як виявилось, така техніка ефективна тільки на російських полігонах», – розповіли військові.

Світлини захопленого комплексу РЕБ опублікували на сторінці гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Комплекс для боротьби з безпілотними літальними апаратами «Силок» вперше був представлений на військово-технічному форумі «Армия-2018» на Свердловському полігоні в Єкатеринбурзі.

Виробником заявлено, що він автоматично виявляє безпілотники, сам визначає їх координати, та придушує на різних діапазонах робочих частот.

РЕБ «Силок» нібито впливає на канали управління, телеметрії та зв’язок безпілотника

Комплекс радіопридушення «Силок-01» має забезпечувати захист пунктів управління від несанкціонованого входу в зону прикриття радіокерованих авіаційних апаратів.

Точні характеристики комплексу невідомі. Проте повідомлялося, що «Силок» здатний придушувати апаратуру БПЛА на відстані понад 4 км від місця перебування.

Це не перший випадок зіткнення українських сил з комплексом радіоелектронної боротьби «Силок-01». У червні цього року Національна гвардія з безпілотника виявила цей комплекс РЕБ у Харківській області та потім знищила.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, «Силок» розроблений оборонним концерном «Созвездие» і вперше був застосований у Сирії, а також під час навчань останніх років.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: