Субота, 03 вересня 2022 09:51

Україна розраховує отримати танки Abrams та Leopard 2

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україна розраховує отримати танки Abrams від Сполучених Штатів та Leopard 2 від Німеччини.

Про це у розмові з німецькими журналістами заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

На початку повномасштабної війни Німеччина постачала Україні лише захисне спорядження чи шоломи, але сьогодні військові отримують і сучасне озброєння: системи протиповітряної оборони, реактивні системи та артилерійські системи.

«Німеччина домоглася величезного прогресу в підтримці України зброєю. Ми вдячні Німеччині, вдячні канцлеру Шольцу за підтримку України», – розповів Денис Шмигаль.

Водночас прем’єр зазначив, що Україна хоче якнайшвидше отримати ще більше підтримки від Німеччини. Зараз у Збройних Силах України сподіваються мати сучасні бойові танки: не лише німецькі, а й американські.

«Ми очікуємо, що США поставлять нам свої танки Abrams, а Німеччина – Leopard 2. Це ті сучасні танки, які потрібні Україні на полі бою», – заявив Шмигаль.

Також німецька сторона анонсувала постачання Україні сучасної системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Прем’єр також наголосив, що фінансова підтримка з боку Євросоюзу, Німеччини та міжнародних фінансових інституцій не менш важлива, ніж постачання зброї.

У липні Міністр оборони України Олексій Резніков розповідав про перспективи отримання танків Leopard для України.

Тоді він розповів про домовленість з однією із дружніх країн на постачання цього виду озброєння. Перші машини використають для навчання українських військових.

Варто зазначити, що у Польщі нещодавно відкрили танкову академію на полігоні Бедрусько.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ця академія отримала 28 танків Abrams та призначена для підготовки екіпажів для управління американськими танками.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: