Середа, 11 грудня 2019 17:22

Український завод освоїв виробництво нових спецавтомобілів

Як стало відомо SpecMachinery.com.ua, у Вінниці почали виробляти аеродромні заправники палива.

45-й експериментальний механічний завод освоїв виробництво аеродромних заправників палива – техніки, яка досі не вироблялась в Україні. Досвід їздили переймати у Німеччину.

Про це розповів вінницький міський голова Сергій Моргунов, повідомляє Ukrainian Military Pages.

Авіаційний паливозаправник АПЗ-20-632218 виготовлений на замовлення Національної гвардії України, але також він може використовуватися й у цивільній авіації.

«Вперше в Україні ми виготовили паливозаправник аеродромний. Наш завод такого раніше не робив, ми до цього довго йшли, розуміли усі складності. Їздили до Німеччини консультуватися із спеціалістами. Загальна його вага 32 тонн, палива може вміститися 20 кубів. В автомобілі обладнання європейських стандартів, встановлений дизельний двигун. Виробництво однієї такої машини у нас займає близько місяця. Наразі авіазаправник тестуємо, і до нового року передамо його в експлуатацію. Хочу зазначити, що наразі Повітряні Сили України користуються заправниками, які виготовлені 40-50 років тому. Вартість нашої машини без шасі 1,3 млн грн, що в рази дешевше пропозицій європейських компаній. До нас приїздив менеджер з Борисполя, і він був дуже здивований такою роботою, він не очікував, що ми можемо таке зробити», – розповів директор заводу Микола Чумак.




Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: