Четвер, 07 березня 2024 10:05

Болгарія розпочала процес передачі Україні партії зі 110 бронетранспортерів

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Міністерство оборони Болгарії розпочало процес підготовки бронетранспортерів БТР-60 для відправки до України.

Насамперед мовиться про анонсовані 110 радянських бронетранспортерів БТР-60, які раніше використовувались Сухопутним військом Болгарії.

Перші шість бронетранспортерів були завантажені на вантажівки та відправились з бази Генеральної дирекції жандармерії в Софії до залізничної станції в Новий Іскир.

Як зазначають у Міністерстві оборони Болгарії, бронетранспортери будуть передані до складу Міністерства внутрішніх справ України.

Передача непотрібної бронетехніки зі складів Міністерства оборони Болгарії було анонсовано ще влітку 2023 року, але затрималось, оскільки президент країни Румен Радев наклав вето. Згодом, завдяки більшості у Національних зборах, вето було подолано.

Нагадаємо, національні збори Болгарії у листопаді 2023 року ратифікували міжурядову угоду між Софією та Києвом, яка регламентує передання Україні 100 списаних бронетранспортерів.

При цьому болгарська сторона стверджувала, що навіть без ратифікації угоди існувала можливість передати перші БТР ще минулої осені.

Треба зазначити, що це перший випадок, коли болгарська сторона передає броньовану техніку Києву напряму, а не через посередників, як вона робила до цього.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, раніше у Болгарії зафіксували переміщення знятих зі зберігання самохідних артилерійських установок 2С1 «Гвоздика».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: