Вівторок, 05 березня 2024 11:29

Україна отримала 100-й бронеавтомобіль Oncilla

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, польська компанія Mista виготовила для «українського замовника» вже 100-й бронеавтомобіль Oncilla.

Представники польської оборонної компанії розповіли, що у 2024 році виготовили вже сотню броньованих машин Oncilla на замовлення України, де вони беруть участь у бойових діях.

В ході бойових дій ці машини були помічені у використанні Збройних сил та Національної гвардії. Крім того, вони також надходили на озброєння низки підрозділів Головного управління розвідки.

«Ми зосереджені на виробництві, на дотриманні чітких графіків доставки транспортних засобів нашим українським замовникам», — роповідає президент правління та генеральний директор компанії Вальдемар Вільк.

Mista активно співпрацює з бійцями на передовій та вивчає досвід користування техніки на передовій. За словами її представників, в Україні розвинена потужна сервісна мережа.

Зокрема, відомо, що для відновлення техніки на передову прибувають ремонтні бригади розробника цієї бронемашини – КБ «Берил».

В компанії зазначають, що за час війни певна кількість машин була серйозно пошкоджена або ж повністю знищенна, однак вони не отримували підтверджень про будь які втрати серед екіпажу під час ураження.

Польські розробники також активно працюють над вивченням та впровадженням отриманого в Україні досвіду для розробки наступного покоління бронемашин Oncilla II.

В компанії неохоче розповідають про перспективну машину. Відомо, що вона отримає видозмінений корпус, буде більшою та важчою за нинішні зразки. Компанія також представила графічну модель майбутнього прототипу.

Очевидно, збільшення ваги тягне за собою необхідність у посиленні шассі та заміні 190-сильного двигуна Deutz на більш потужний.

Бойова машина може отримати і більш потужний бойовий модуль на заміну нинішній кулеметній турелі для кулеметів калібру 7,62 та 12,7-мм.

«Одна з наших цілей — оснастити Oncilla II новим дистанційно керованим бойовим модулем з кулеметом 14,5-мм», — розповідає Олексій Гузієв, віце-президент правління компанії.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, кулемет такого калібру, а саме – КПВТ, дозволить екіпажу машини боротись не лише з піхотою, а й з фортифікаціями та легкою бронетехнікою такою як радянські БТР та БМП.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: