Середа, 28 лютого 2024 18:27

Нідерланди замовили для України новітні САУ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Нідерланди замовили в Чехії для України новітні самохідні артилерійські установки DITA.

У міністерстві оборони Нідерландів розповіли, що нещодавно замовили для України 9 установок.

«Самохідна гаубиця DITA — це сучасна система вогню, здатна вражати цілі на відстані десятків кілометрів. Україна має велику потребу в цій зброї», — розповіли у міноборони Нідерландів.

Зазначається, що ця зброя — це частина великого нідерландського замовлення для України, яке постачають два виробники в Чехії.

Самохідна артилерійська установка оснащена вдосконаленою бортовою системою управління та автономною надбудовою. DITA використовує боєприпаси стандарту НАТО 155 мм з дальністю стрільби 39 км.

Вона розроблена на оригінальній чехословацькій концепції гаубиць Dana vz.77, побудованих на шасі вантажного автомобіля Tatra.

Шляхом високого рівня автоматизації DITA має високу скорострільність лише з двома членами екіпажу – водієм та командиром, боєкомплект САУ становить 40 снарядів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, САУ має сучасну бортову систему управління, можливість швидкого розгортання на бойових позиціях, згортання з них та гарну прохідність.

 

 

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: