П'ятниця, 01 березня 2024 13:54

Бійці 61-ої ОМБр ЗСУ виготовили цікавий наземний дрон

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, наші воїни на фронті використовують розробку, яка може працювати як мобільна вогнева точка.

Бійці 61-ої окремої механізованої Степової бригади створили дистанційно керовану наземну роботизовану платформу, яка отримала назву «Лють».

Як випливає із оприлюднених фото, ця платформа оснащена 7,62-мм кулеметом ПКТ та виготовлена переважно з імпровізованих елементів.

Загалом характеристики цієї розробки, як наприклад дальність управління або ж час безперервної роботи, не розкриваються.

Однак ми можемо побачити, що загалом у наших воїнів вийшла достатньо технологічна і компактна розробка, яка цілком може виконувати роль мобільної вогневої точки.

Судячи з усього, ця платформа є поки що одиничною та імпровізованою розробкою, яка була створена за ініціативою «знизу».

Втім, можемо оцінити, що така розробка буде ефективною при відбитті атак штурмових груп рашистів, котрі роблять ставку саме на розпорошення своїх штурмовиків на полі бою з тим, щоб зробити неефективним вогонь нашої артилерії по таких цілях.

Забігаючи дещо наперед, маємо також наголосити, що навіть якщо подібні розробки, як наземний дрон «Лють» під ПКТ, будуть масштабовані, це має бути лише однією із складових системи оборони наших військ на фронті.

При цьому все лишатиметься актуальним вирішення проблеми з організацією фортифікації.

Також відзначимо, що на відміну від літаючих дронів різних типів, розгортання наземних роботизованих систем в Силах оборони України привертає дещо менше уваги. Однак і тут є свої цікаві приклади розробок та застосування.

Для початку нагадаємо, що вперше про використання наземних дронів-камікадзе бійцями ЗСУ на фронті стало відомо у березні 2023 року, під час боїв на Бахмутському напрямку.

У січні 2024 року під час боїв на Авдіївському напрямку було зафіксовано епізод, коли для підриву важливого моста на шляху російських окупантів було використано робота-камікадзе із 55-кг зарядом КЗ-4.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, також можемо пригадати повідомлення у вересні 2023 року про те, що наземний бойовий дрон Ironclad від Roboneers застосовують для штурмів та вогневої підтримки на передовій.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: