Вівторок, 27 лютого 2024 18:42

Україна замовила додаткову партію тактичних машин Caracal

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Україна дозамовила додаткову партію легких тактичних бронеавтомобілів Caracal виробництва німецького концерну Rheinmetall.

Україна уклала ще один контракт із Rheinmetall на поставку 20 автомобілів Caracal. Він фінансуватиметься за рахунок федерального уряду Німеччини в межах військової допомоги Україні.

Після першої поставки 5 машин у «зимовому» пакеті військової допомоги, що був анонсований в жовтні 2023 року, нова партія Caracal має бути доставлена протягом наступних кількох місяців.

З огляду на призначення машини можна припустити, що вони надійдуть на озброєння Сил спеціальних операцій або підрозділів спецпризначення ГУР.

Україна стала першим користувачем цього тактичного автомобіля. Caracal замовили Нідерланди, а також Німеччина, яка отримає перші зразки лише у 2025 році.

Caracal – це тактична авіадесантна машина, розроблена на базі цивільного позашляховика Mercedes-Benz G-Сlass 464.

Машина може транспортуватись як у внутрішніх вантажних відсіках, так і на зовнішніх підвісах гелікоптерів CH-47F Chinook та CH-53K King Stallion.

Модульна конструкція дає можливість встановлювати та комбінувати різноманітне озброєння, починаючи від кулеметів, закінчуючи протитанковими ракетними комплексами.

Крім того, виробник також надає опціональну можливість встановлення додаткових елементів балістичного захисту.

Caracal оснащений шестициліндровим дизельним двигуном потужністю 183 кВт, який може розганяти автомобіль до 140 км/год. У поєднанні з повним приводом 4×4 машина має високий рівень прохідності бездоріжжям.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, шасі виготовляє Mercedes-Benz, а фінальне складання та дообладнання автомобіля відбувається на потужностях Rheinmetall. Компанія може в індивідуальному порядку, відповідно до вимог замовника, вносити зміни до конструкції та змінювати комплектацію.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: