Четвер, 08 лютого 2024 09:40

Шведські БМП для ЗСУ спочатку закуплять, а потім вироблятимуть в Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, CV90 справедливо вважається однією з кращих БМП, а потреба в них у ЗСУ вже окреслена у межах 1000 одиниць.

Розмови щодо тисячі БМП CV90 для України, які з'явились ще у червні 2023 року, почали отримувати чіткіші контури.

Міноборони України повідомило, що спільно з Мінстратегпромом провело зустріч з Агенцією оборонних матеріалів Швеції, предметом якої стали строки та умови придбання для України партії БМП CV90.

«Під час наради представники України та Швеції обговорили фінансові умови та зобов’язання України стосовно участі у проєкті, а також строки, умови та механізм закупівлі БМП CV90», - йдеться у повідомленні.

Таким чином на першому етапі для Збройних Сил України бойові машини будуть закуплені, а вже надалі мова піде про їх поступову локалізацію.

«Така угода дасть можливість не лише здійснити разову поставку озброєнь, а й організувати широку співпрацю у сфері оборонної промисловості, зокрема у подальшому локалізувати частину виробництва в Україні», - повідомив заступник Міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Зазначимо, що у поточних умовах навряд чи існують будь-які інші швидкі варіанти отримання БМП CV90, якщо мова йде про комерційний контракт.

Зрештою локалізація такої машини, як CV90, це задача на декілька років мирного часу, що демонструє контракти з Чехією та Словаччиною, які отримали 40% рівень локалізації.

Водночас коли мова йде про закупівлю, то необхідно усвідомлювати поточний цінник на CV90. Якщо брати останню версію MkIV, то її цінник у районі 10-12 млн доларів за одну БМП. Але питання фінансування таких закупівель можливо й завдяки фінансовій допомозі.

Зрештою, коли мова йде про CV90 MkIV - то це об'єктивно одна з кращих БМП у світі, яка постійно конкурує з Ascod та Lynx KF41.

Це 37-тонна машина, місткістю 7-8 бійців десанту, з бронюванням проти автоматичних гармат, активною системою амортизаторів Active Damping, 1000-сильним двигуном та широкими варіантами озброєння.

А за рахунок резерву ходової у межах до 40 тонн, існує доволі широкий вибір можливих конфігурацій, бо зазвичай кожний замовник змінює машини під себе. Наприклад, коли CV90 замовили Нідерланди, то для них була спеціально збільшена висота десантного відділення.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, тому такі речі, як вибір бойового модуля, його озброєння, прицілів, систем захисту й тощо - зазвичай обирає саме замовник.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: