Четвер, 11 січня 2024 11:03

В Україні вперше показали тестування бронемашини «Новатор-2»

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, в Україні розробили другу версію бронемашини «Новатор», яка отримала низку вдосконалень.

Нову машину компанії «Українська Бронетехніка» випробував ведучий проєкту Big Test.

Модифікація на шасі Ford F-550 розроблялася з урахуванням досвіду використання автомобіля різноманітними підрозділами в бойових умовах.

Серед головних новацій – покращена підвіска та система керування, які забезпечують високу маневреність та підвищену прохідність.

«Посилена передня та задня підвіска, що дозволить швидше їхати», – розповіли у Big Test.

Також машина стала довшою на 10 сантиметрів, що дозволило встановити броньовану секцію для додаткових місць. Раніше «Новатор» міг перевозити п’ять пасажирів, тепер місць стало десять.

«Виконання з вантажним кузовом, як у пікапа, було зручним для багатьох цілей. Але на запит військових було створено модифікацію, яка вміщує не п’ятьох, а десятьох», – розповіли у Big Test.

Споряджена маса машини зросла на 2 тони – до 9660 кг. При цьому вантажопідйомність збільшилась до 3340 кг.

З’явилися додаткові броньовані вікна товщиною 5 сантиметрів та додатковий люк на даху. Новий «Новатор» зберіг можливість встановлення дистанційного керованого бойового модуля з кулеметом.

Розробники також розглядають можливість розміщення купольної системи радіоелектронної боротьби для придушення безпілотників противника.

Для бронювання використовують сталь Armox, яка відмінно протистоїть механічним проникаючим впливам стрілецької та холодної зброї та знаходить широке застосування у військовій справі.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, нагадаємо, дослідний зразок машини «Новатор-2» представили в Польщі у вересні минулого року.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: