П'ятниця, 12 січня 2024 10:04

Бригаду «Лють» озброїли бронемашинами Oncilla

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на озброєнні бригади Нацполіції «Лють» з’явилися бронетранспортери Oncilla.

У бригаді розповіли, що транспортер підходить для штурмів позицій противника.

«Вона має великокаліберний кулемет, що підходить для штурму позицій. Також вона має тепловізори, що допомагає водію та пасажирам», – розповідають бійці.

Бойова броньована машина Oncilla – це ліцензована версія бронемашини української розробки під назвою «Дозор-Б», яку виробляє польська компанія Mista.

Oncilla можуть оснастити легким бойовим модулем з великокаліберним кулеметом або звичайною туреллю під кулеметом.

Інформація про продаж ліцензії на виробництво бронемашини «Дозор-Б» польській компанія «Міста» (Mista) з’явилась у 2013-у році.

І того ж року на виставці озброєння в Польщі MSPO-2013 показали варіант «Дозор-Б» під назвою Oncilla.

Перший бронеавтомобіль Oncilla був зібраний на Київському бронетанковому заводі, надалі виробництво мало відбуватись у Польщі.

У 2016-у році з’явилась інформація, що польський варіант проходить випробування в Україні, проте будь-якої інформації про їхні результати не було оприлюднено.

У лютому 2020 року Кабінет міністрів України озвучив інформацію про поставки озброєння до ЗСУ у 2019-у році, серед яких були і бойові машини Oncilla.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, на виставці Egypt Defence Expo у 2022 році українське КБ «Берил» разом із компанією Mіsta представили нову модифікацію БТР Oncilla.

 




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: