Четвер, 27 липня 2023 15:58

Що ЗСУ отримають у новому оборонному пакеті на 400 млн від США

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українське військо посилиться бронетехнікою, а також отримає поповнення боєприпасів для низки важливих систем

Сполучені Штати мають оголосити про черговий пакет оборонної допомоги для ЗСУ на 400 млн доларів — видання Associated Press з посиланням на власні офіційні джерела розповідає про ймовірний зміст цього пакету, в якому буде низка важливих речей для ЗСУ.

Передусім це різні боєприпаси, які, як відзначаються, будуть виділені через програму президентських повноважень Presidential Drawdown Authority (PDA), коли зброю передають безпосередньо з власних запасів американського війська, щоб вона найшвидше потрапила в Україну.

У пакеті будуть боєприпаси для ракетних систем HIMARS, зенітні ракети для системи протиповітряної оборони NASAMS, а також ракети до переносних зенітних ракетних комплексів Stinger та протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Також у рамках цього пакета США планують виділити артилерійські боєприпаси, ракети Hydra-70 і ще 28 млн боєприпасів для стрілецької зброї.

Посилять ЗСУ і бронетехнікою, яка буде представлена 32 бронетранспортерами Stryker. Крім того, у пакеті також мають бути міномети та обладнання для розмінування.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, зрештою, у пакеті також оголосять про передачу нано-дронів Black Hornet, які ЗСУ вже використовують на полі бою — раніше в цьому місяці Норвегія оголосила про передачу одразу тисячі комплектів таких БПЛА.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: