П'ятниця, 16 червня 2023 11:27

Україна отримала нові машини для розмінування

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Німеччина відправила Україні дві додаткові броньовані машини розмінування Wisent 1.

На сайті уряду ФРН розповіли, що загалом передали вже чотири ці машини для прориву мінних полів.

Устаткування складається з броньованої машини підтримки Wisent 1 компанії FFG, оснащеної повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

Wisent 1 походить від машини, відомої як Armoured Recovery Vehicle 2000 або ARV 2000. По суті, вона заснована на модифікованому корпусі основного бойового танка Leopard 1 зі знятою баштою, вона може вміщати різні системи залежно від ролі.

Крім того, Wisеnt 1 MC оснащений системою розмітки смуг, яка дозволяє наступним військам безпечно проходити через розчищені поля.

Балістичний захист відповідний до стандарту НАТО STANAG 4569 Level 5 та захист від мін Level 3 забезпечують максимально можливу безпеку екіпажу.

Україна приєдналася до Данії як другий відомий оператор платформи Wisent 1, хоча аналогічну машину на базі модифікованого корпусу Leopard 2, відому як Wisent 2, також закупили Канада, Угорщина, Норвегія, Катар та ОАЕ.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, слід згадати, що у січні цього року Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering оголосили, що отримали контракт на постачання спецтехніки Україні для розмінування.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: