Понеділок, 12 червня 2023 13:58

Стали відомі подробиці щодо будівництва заводу Rheinmetall в Україні

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, керівник німецького концерну Rheinmetall Армін Паппергер розкрив деталі експлуатації САУ PzH 2000, виробництва боєприпасів та будівництва танкового заводу в Україні.

Про це він розповів у інтвер’ю виданню RND.

«Значна частина нашого зростання пов’язана з жахливою війною в Україні. Жодна країна в Європі не є добре підготовленою на випадок вторгнення агресора. Уряди це зрозуміли, тому попит на нашу продукцію зростає», – заявив Армін Паппергер на запитання журналістів щодо злету акцій компанії.

«У танкових боєприпасах ми маємо найбільші виробничі потужності у світі. Там немає жодних проблем. Інша ситуація з артилерійськими боєприпасами калібру 155 міліметрів. Наразі ми можемо виробляти 450 000 таких боєприпасів на рік, але лише Україні потрібно до мільйона.

З іспанським виробником Expal, якого ми плануємо придбати влітку, ми розширимо наші спільні потужності до 600 000 снарядів у майбутньому. Решту повинні будуть постачати інші виробники», – відповів Паппергер на запитання про виробництво артилерійських боєприпасів.

«Однак у короткостроковій перспективі Україна отримає мільйон артилерійських боєприпасів лише за умови, що європейські армії нададуть свої запаси. Ми, з промислового боку, працюємо над збільшенням виробничих потужностей.

Наймаємо персонал, відновлюємо законсервовані верстати, будуємо нові ланцюги постачання. Проте знадобиться шість-десять років, щоб заповнити всі європейські склади боєприпасів», – додав він.

На запитання про те, як себе показала техніка виробництва Rheinmetall, Паппергер відповів, що компанія отримує позитивні відгуки про свою продукцію.

Він навів приклад якості стволів САУ PzH 2000, які розраховані на 4000 пострілів, але українські військові показали, що ствол може витримувати 20000 пострілів і не зазнати значних пошкоджень.

Паппергера запитали про доцільність і реалістичність побудови заводу Reinmetall з подальшим запуском серійного виробництва танків Panther KF51 в Україні. Він відповів, що це цілком реалістично, а для доведення проєкту до запуску на території Німеччини треба 15-20 місяців.

«Якщо ви хочете вивести новий продукт на ринок, ви повинні з чогось почати. Зараз ми працюємо над підготовкою «Пантери» до серійного виробництва і очікуємо, що вона буде готова до зльоту через 15-20 місяців. Проблеми з прорізуванням зубів – це нормально, і їх можна швидко усунути», – заявив гендиректор.

Паппергер отримав питання про кваліфікацію працівників, які повинні налагодити виробництво високотехнологічної техніки, він відповів, що скоріш за все, концерн буде навчати персонал на місці і в Німеччині.

«Ми б в основному підвищували кваліфікацію місцевих працівників, а іноді привозили б їх на навчання до Німеччини. Ми завжди так робимо. Візьмемо наш завод в Угорщині. З 300 працівників там рівно двоє – німці», – відповів він.

Також він сказав, що в Україні багато оборонних заводів, які функціонують під час війни, він додав, що українська влада знайде спосіб захистити підприємство від російських атак.

Під час інтвер’ю Паппергер заявив, що компанія відчуває дефіцит кваліфікованих кадрів і потреба в них постійно зростає через збільшення виробничих потужностей концерну.

«Звичайно, ми також відчуваємо нестачу кваліфікованих працівників, але ми виграємо від того, що наш імідж змінився. Багато людей хочуть захищати свою країну, але не всі – як солдати» – сказав керівник концерну.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, керівник концерну заявив, що Європі необхідні танки нового покоління для захисту суверенітету і безпеки, він додав, що Panther – хороший варіант для цього.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: