П'ятниця, 17 лютого 2023 20:24

ЗСУ отримали нові командно-штабні машини на шасі Daewoo

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, українські військові отримали новітні рухомі пункти управління.

Їх передали ЗСУ за координацією Головного командного центру та Департаменту розвитку озброєння та військової техніки.

До нової партії військової техніки увійшли рухомі пункти управління, а саме машини штабної розкладної МШР-КПО з причепом штабним МШ-ПШ.

Виготовили ці зразки техніки на вітчизняному підприємстві.

Автопоїзд складається зі штабного модуля на шасі вантажівки Daewoo Novus з колісною формулою 6х6 і окремого штабного причепа.

Штабна машина призначена для забезпечення цілодобової роботи та відпочинку особового складу, захисту засобів зв’язку і автоматизації та іншого обладнання за будь-яких погодних умов та пори року.

Ці командно-штабні машини допустили до використання у ЗСУ за результатами проходження державних випробувань у грудні 2021 року.

МШ-ПШ забезпечує роботу та відпочинок оперативного складу пунктів управління в умовах відсутності або руйнування розвинутої інфраструктури життєзабезпечення.

Машина обладнана обігрівачем, кондиціонером, фільтровентиляційною установкою, телекомунікаційним обладнанням, а також генератором та акумулятором.

Модулі мають гідравлічні завантажувально-розвантажувальні пристрої, тому їх можна знімати й ставити на автомобільне та причіпне базове шасі без залучення додаткової завантажувальної техніки.

Модуль МШР-КПО має конструкцію трансформера: його складові частини розкладаються в обидва боки від основного кузова й встановлюються на опори. Розкладання частин кузова можна виконати як гідравлічним, так і механічним способом.

Підняти модулі на максимальну висоту теж можна автоматично за 10 хвилин або ж механічним способом за 20 хвилин. Максимальна висота підйому становить 1,7 метра.

Меблі для обладнання робочих місць зосереджені всередині кузова і закріплені в транспортному положенні. Військовим перед початком роботи достатньо розблокувати фіксатори, зістикувати між собою пази робочих столів та розставити стільці.

Орієнтовно весь цей процес триває не більше 20 хвилин. Загалом може бути розгорнуто 6 робочих місць.

Також у причіпному модулі є місце для комфортного відпочинку 6 людей. Спальні місця в транспортному положенні надійно кріпляться до стінок модуля. Під ними розташовані три об’ємні бокси для зберігання особистих речей та спорядження.

У головній зоні розміщений стіл, а також техніка для комфортного проживання: холодильник, телевізор, мікрохвильова піч та електрочайник. Для забезпечення санітарно-побутових умов у житловому модулі є душова кабіна та умивальник.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, вода для них надходить зі спеціального бака, що розміщується у приміщенні модуля у вхідній групі.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: