Четвер, 16 лютого 2023 09:46

Скільки «Солнцепеків» вже втратили рашисти

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, ЗСУ «демілітаризували» чергову російську важку вогнеметну систему

Бійці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців відправили в пекло чергову російську важку вогнеметну систему ТОС-1А.

«Солнцепек» окупантів було знищено в районі Вугледара, що в Донецькій області, розвідувальний дрон зафіксував ефектну демілітаризацію зброї рашистів разом з детонацією боєприпасів.

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення російське окупаційне військо втратило 9 своїх важких вогнеметних систем ТОС-1 «Буратино» та ТОС-1А «Солнцепек».

Крім того, як підказує портал Oryx, також російське окупаційне військо втратило щонайменше сім транспортно-заряджальних машин ТЗМ-Т для своїх важких вогнеметних систем.

Також тут варто згадати, що днями рашисти хвалилися, як використовують свій «Солнцепек» саме на цьому напрямку для ударів безпосередньо по Вугледару та околицях, тому не виключено, що це могла бути й саме та машина, якою окупанти нищили місто.

Важка вогнеметна система ТОС-1 «Буратино» розроблялася ще в СРСР у 70-х роках, пройшла держвипробування у 1980 році.

Система ТОС-1А «Солнцепек» була розроблена у 2001 році. Машина отримала меншу кількість напрямних (24 проти 30), але водночас була збільшена дальність стрільби – з 4-6 км до 10 км.

Крім того, у 2022 році була вперше продемонстрована ТОС-2 «Тосочка» вже на колісному шасі, яка начебто має дальність стрільби до 120 км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, водночас у РФ, щонайменше восени минулого року, продовжували говорити про подальшу модернізацію своєї системи ТОС-1А – планують збільшити її дальність, кучність, а також удосконалити прицілювання.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: