Вівторок, 20 грудня 2022 09:53

В ЗСУ «засвітилася» саморобна бойова машина

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Збройні Сили України на полі бою іноді використовують такі собі «франкенштейни» – машини, зібрані шляхом поєднання різних систем.

Одна з таких саморобних машин нещодавно засвітилася на відео.

Основа цієї бойової машини – шасі машини артилерійського спостереження ПРП-3/4. Вона була прийнята на озброєння у 1970 році і призначалася для розвідки та цілевказання ракетно-артилерійським системам.

Машина була створена на базі БМП-1, основне озброєння – 7,62-мм кулемет ПКТ. Судячи з усього, машину переробили, знявши з неї все застаріле обладнання – РЛС та інше, і поставивши башту від якоїсь трофейної БМД-2.

Насправді на полі бою такими «франкенштейнами» вже не здивуєш. Наприклад, раніше в руках Бучанського ДФТГ (добровольчі формування територіальних громад) засвітився такий собі гібрид з БТР-60, на який поставили башту від БМД-2 – ймовірно, з трофейної машини окупантів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, крім того, тут можна згадати, наприклад, й те, як трофені МТ-ЛБ перетворюються на «винищувачі танків» з протитанковою гарматою МТ-12 «Рапіра» – така розробка пройшла випробування і вже нищить окупантів на полі бою.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: