Четвер, 22 грудня 2022 10:58

На яких вантажівках перевозять ЗРК Patriot, котрі невдовзі захищатимуть небо України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, сьогодні наша ППО гостро потребує сучасних зенітно-ракетних комплексів. І один із них – Patriot (MIM-104) може увійти вже до найближчого пакету військової допомоги від США.

За попередніми даними, в Україну може бути поставлена батарея такого ЗРК, що складається з чотирьох до восьми пускових установок, з чотирма ракетами в кожній.

Patriot має дальність дії до 80 км., з максимальною висотою ураження до 24 км. При цьому завдяки передовій РЛС комплекс може одночасно виявляти та впізнавати до 100 цілей, вісім з яких – безперервно супроводжувати.

На озброєння армії США та інших країн НАТО Patriot було прийнято у 1983 році.

Основним перевізником ЗРК Patriot є чотиривісний сідельний тягач Oshkosh HEMTT (Heavy Expanded Mobility Tactical Truck) моделі M983A4 колісної формули 8х8.

Він оснащений броньованою кабіною і рухається потужним, 500-сильним двигуном Caterpillar C15. Відмінну прохідність забезпечує пневматична підвіска всіх коліс.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, безпосередньо пускова установка Patriot розміщується на двовісному напівпричепі M860. До складу комплексу також входять РЛЗ, пункт управління та джерело енергопостачання.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: