Субота, 03 грудня 2022 12:41

Іспанія передала Україні перші ЗРК HAWK

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, з Іспанії до України прибули перші системи протиповітряної оборони HAWK.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. Також до України приїхала міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес, яку в Одесі зустрів Олексій Резніков.

Під час зустрічі сторони домовились про те, що більше українських військових зможуть пройти навчання в Іспанії. Крім того, міністри оборони вшанували пам’ять загиблих українських військових, а також відвідали поранених українських оборонців у госпіталі.

Іспанія обіцяла Україні шість зенітно-ракетних комплексів середньої дальності американського виробництва MIM-23 HAWK (Homing All the Way Killer). Ці комплекси здатні виконувати завдання протиракетної оборони.

Мобільний ракетний комплекс протиповітряної та протиракетної оборони середньої дальності MIM-23 HAWK був прийнятий на озброєння США в 1960 році й пройшов кілька модернізацій.

Вже в 1994 році армія США замінила HAWK на MIM-104 Patriot. Але корпус морської піхоти США використовував HAWK до 2002 року.

Перший варіант ЗРК мав дальність ураження цілей до 25 км, по висоті — до 13700 м. Після модернізації максимальна дальність перехоплення цілей зросла до 40 км, висота — до 18 км.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, Іспанські ЗРК Improved HAWK з 2021 року проходять поетапну модернізацію за програмою Hawk 21 — що являє вдосконалену і більш компактну модифікацію комплексу.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: