Понеділок, 05 грудня 2022 09:59

Чехи модернізують 90 танків для України

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, чеська компанія Excalibur Army відновлює та модернізує для України танки Т-72.

Робота над танками проводиться на заводі в місті Штернберк.

Після початку війни, коли Чехія разом прийняла рішення надавати Україні військову допомогу, заводу Excalibur Army довелося збільшити штат на 150 осіб. На їхньому заводі зокрема працюють біженці з України.

Одне з головних завдань на заводі у Штернберку зараз – модернізація танків. Для України зараз переробляють близько дев’яносто танків.

Їх доводиться купувати буквально по всьому світу, багато машин зберігалися просто неба, з них знімали деталі на продаж.

Робота з модернізації одного танка займає від кількох тижнів до кількох місяців, насамперед через поганий стан самих машин.

Співробітники кажуть, що іноді танки для України їм не просто модернізувати, а буквально будувати «з нуля».

На заводі на танки встановлюють прилади нічного бачення, тепловізори, системи зв’язку, автоматику, яка полегшує керування.

Також танки отримують блоки динамічного захисту. Крім того, з машин повинні зникнути аналогові прилади та застаріла оптика.

«У них є динамічний захист – це ось такі бокси на броні, вони повинні мінімізувати наслідки пострілу по танку. Судячи з написів цей Т-72 стояв на озброєнні армії Словаччини», – розповідає Рікард Кубена, комерційний директор Excalibur army.

На чеському підприємстві засекретили повний перелік того, чим конкретно обладнано модернізовані машини.

Але представники заводу кажуть, що хоча модернізація досить серйозно змінює можливості танка Т-72, ​​він не стає іншою машиною. І до його управління можна припустити танкіста вже після кількох днів тренінгів.

Нагадаємо, на початку листопада стало відомо, що Сполучені Штати та Нідерланди профінансують передачу Україні капітально відновлених у Чехії танків Т-72. США заплатять за відновлення 45 одиниць та уряд Нідерландів оплатить ще відновлення 45 танків на загальну суму приблизно 90 мільйонів доларів.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, частина танків надійде у розпорядження України до кінця грудня 2022 року. Інші поставки будуть завершені у 2023 році.




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: