Субота, 03 грудня 2022 10:35

На фронті активно використовується новітня українська РСЗВ

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, реактивна система залпового вогню «Буревій» на десятий місяць повномасштабного вторгнення РФ активно нищить російське окупаційне військо.

Відео з роботою цієї РСЗВ опублікувало «Військове телебачення України».

Машина була розроблена на ДП «Шепетівський ремонтний завод» і має замінити у Збройних Силах України застарілі РСЗВ «Ураган».

Одна з принципових відмінностей РСЗВ «Буревій» від старіших систем – сучасна цифрова система управління вогнем, яка в декілька разів зменшує час від виїзду на позицію до вогню по окупантах.

Як розповідає військовослужбовець Павло, цілі для українського «Буревію» передусім знаходяться в тилу – це командні пункти, склади з боєприпасами та інші об’єкти російського окупаційного війська.

«Буревій» базується на шасі Т815-7Т3RC1 від чеської компанії Tatra, і воно має свої переваги – швидкість понад 100 км/год, броньовану кабіну та чотири «лапи» замість двох на «Урагані» – машина стійкіша, а тому й точніша під час стрільби.

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, РСЗВ «Буревій» може бити рашистів всіма наявними 220-мм снарядами для «Урагану», а також реактивними снарядами з дальністю 65 км «Тайфун-2», які розробляло КБ «Південне».




Інформація:

Купити техніку

Продати техніку

Оренда техніки

Підпишіться на новини спецтехніки:

News: